Sterilisatie in Amsterdam bij Amstel en IJ huisartsen

Sterilisatie van de man of vasectomie is één van de meest betrouwbare manieren van definitieve anticonceptie zonder de tussenkomst van hormonen. Circa 20.000 Nederlandse mannen/(echt)paren met een voltooide gezinssamenstelling kiezen jaarlijks voor deze vorm van geboortebeperking.

Het aanbod van zorginstellingen waar de ingreep gedaan kan worden is klein of je hebt eerst een verwijzing nodig van de eigen huisarts naar de 2e lijn (uroloog) waar de wachtlijsten lang zijn en waarbij de ingreep ten koste gaat het hele eigen risico.   Bij Amstel en IJ huisartsen  heb wordt de handeling uitgevoerd door gespecialiseerde artsen, in de vertrouwde sfeer van de huisarts. Je kunt eenvoudig vrijblijvend kennis maken of een vraag stellen.

Sterilisatie bij de huisarts

Locatie: 

Huisartsenpraktijk Buiksloterham, Distelweg 437 

Telefoonnummer: 020 308 1234

 

De voordelen van sterilisatie bij de huisarts: 

  • De handeling vindt plaats binnen de vertrouwde sfeer van de huisartsenpraktijk.
  • Persoonlijke begeleiding van het gehele traject door één persoon.
  • Geheel vrijblijvend (online) contact/kennismakingsgesprek.
  • Vaak wordt de handeling (deels) vergoed door uw verzekering.
  • De handeling wordt uitgevoerd door onze specialist.
  • De praktijk neemt direct contact met je op om een afspraak te plannen.

Onze specialist

Dr. Pieter Jan van Empel

De  ingreep

Bij een vasectomie zoekt de arts na lokale verdoving via een kleine oppervlakkige snee, links en rechts boven in de balzak de zaadleiders op. Vervolgens worden de beide zaadleiders doorgesneden en een stukje korter gemaakt door er een stukje tussenuit te halen. De uiteinden worden afgeknoopt waarna de sneetjes worden dicht gehecht met hechtdraad of steri-strips. De zaadcellen kunnen na de operatie niet meer via de zaadleiders in het spermavocht komen. Bij het klaarkomen komt er alleen nog maar spermavocht uit de penis. De man is hierdoor onvruchtbaar zonder dat er iets veranderd aan het libido, de seksuele gevoelens of het klaarkomen zelf. Het advies is om een week geen seks te hebben. Seks verhoogt de kans op een flinke bloeduitstorting van binnen en kan pijnlijk zijn.

Ongeveer drie maanden na een sterilisatie is de kans op een bevruchting bijna nihil. De onvruchtbaarheid dient wel eerst middels spermaonderzoek via het laboratorium te worden aangetoond. Tot die tijd moet je nog andere anticonceptie zoals een condoom gebruiken. Vasectomie is eenvoudige en vrijwel pijnloze ingreep maar veel mannen zien op tegen de sterilisatie mede doordat de ingreep definitief is. Goede begeleiding passend bij de wensen van de cliënt staan bij ons dan ook voorop in dit proces.

Alle informatie over sterilisatie van de man staat ook op thuisarts.nl, de informatieve website van het Nederlands Huisartsen Genootschap. https://www.thuisarts.nl

Vasectomie huisarts Amsterdam

Sterilisatie in Amsterdam bij Amstel en IJ huisartsen

Dr. Pieter Jan van Empel, huisarts bij Amstel en IJ huisartsen, is zeer ervaren in deze procedure. Onze praktijk behoort tot de selecte groep in de Amsterdamse regio waar deze ingreep wordt uitgevoerd. Dankzij onze locaties in zowel Amsterdam Noord als Oost, zijn we goed toegankelijk.

Wij zullen u het gehele proces zo goed mogelijk begeleiden. Hoe deze begeleiding eruit ziet hangt volledig af van uw wensen. Het mogelijk om voor de ingreep een kennismakingsgesprek te houden. Het eerste gesprek is dan informatief en pas bij het tweede afspraak wordt de ingreep verricht.

Als uw beslissing vast staat en de informatie u duidelijk is kunt snel bij ons terecht voor de ingreep. 

Neem voor het maken van de afspraak contact met ons op door het invullen van het formulier onderaan deze pagina.  Ook als u eerst (vrijblijvend) informatie wilt kunt u dit op het formulier aangeven. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord.


Bel voor een afspraak

020 – 308 1234

Stuur een mail

Info@mijn-huisarts.com