Het Team

Het team van Amstel en IJ huisartsen staat voor je klaar! Ons team bestaat uit: huisartsen, doktersassistenten, een POH GGZ, POH Somatiek, en een praktijkmanager. Zowel de artsen als de assistenten werken afwisselend op locatie Amstelkwartier en Buiksloterham. 

Pieter Jan van Empel – Huisarts

Pieter Jan van Empel, de oprichter van de huisartsenpraktijk, is geboren en getogen in Vlissingen. Hij studeerde en promoveerde aan de Vrije Universiteit en het VU-medisch centrum in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 2007 was hij eerst werkzaam als arts-assistent chirurgie in het UMC Amsterdam lokatie VUmc en vervolgens een jaar arts-assistent psychiatrie bij een FACT-team van GGZ-ingeest. In 2016 opende hij de deuren van de huisartsenpraktijk in Amsterdam Noord. 

Anne Floor Kallen – Huisarts

Anne-Floor Kallen heeft haar studie Geneeskunde gevolgd aan de UvA. Na het afronden van haar studie heeft zij eerst in verschillende ziekenhuizen gewerkt.  Vervolgens heeft zij als arts-assistent Plastische chirurgie gewerkt en daarna als arts-assistent. Door de behoefte aan meer contact met de patiënt heeft zij gekozen voor het huisartsenvak en in 2019 de opleiding tot huisarts afgerond. De brede inhoudelijke ervaring die zij eerder heeft opgedaan is zeer nuttig als huisarts, dit combineert ze met het persoonlijke contact met de patiënt.

Alan Mantus  – Assistent 

Ik kom oorspronkelijk uit Australië en ben op 23 jarige leeftijd tijdens een reis blijven hangen in Nederland. Hier ben ik sinds 2008 gediplomeerd doktersassistent, ik heb dit werk met veel plezier bij twee andere praktijken gedaan en sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij Gezondheidscentrum Buiksloterham en Amstelkwartier. Wat ik leuk vind aan het werk als doktersassistent is om samen met de artsen en de andere collega’s er voor te zorgen dat de patiënten de goede zorg krijgen. 

Het artsen & assistenten team van Amstel en IJ Huisartsen wordt compleet gemaakt door: 

Karin Eduwaard – POH GGZ 

Famke Stenvers – Assistent 

 

Mark van Dalen – Praktijkmanager 

Ik ben Mark van Dalen, ik heb een opleiding commerciële economie afgerond aan de hogeschool van Amsterdam. Bij de opstart van gezondheidscentrum Buiksloterham ben ik werkzaam geweest als administratief medewerker. Vervolgens heb voor een online marketing bureau gewerkt en heb ik een jaar in het buitenland gewoond. Nu ben ik weer werkzaam, als praktijk manager van de huisartsenpraktijk. Het is mijn doel om om samen met de assistenten en de artsen goede en vooruitstrevende zorg te bieden voor de patiënt.

Doktersassistent Sebastian Dörmann bij Amstel en IJ

Sebastian Dormann – Assistent

Ik ben Sebastian Doermann in 2008 ben ik vanuit Duitsland naar Nederland gekomen sindsdien woon ik samen met mijn vriend in Amsterdam. Sinds 2018 ben ik werkzaam als huisarts assistent bij Dr. Pieter Jan van Empel. Hiervoor zit ik in de laatste fase van mijn opleiding. Daarnaast werk ik als zzp’er als decormaker voor stop motion animatie. Ik ben behulpzaam, vriendelijk en ik heb altijd een luisterend oor voor mijn patiënten en collega’s.

Dean Braacx doktersassistent Amstel en IJ huisartsen

Dean Braacx – Assistent 

Ik ben Dean Braacx, trotse Brabander van origine, maar nu erg tevreden Amsterdammer. Na vele jaren gewerkt te hebben in retail heb ik de overstap gemaakt naar de zorg en volg ik nu een opleiding tot doktersassistent, die ik bijna heb afgerond. Ik vind het heel leuk om mensen op deze manier te helpen en vooral om elke dag te lachen met mijn collega’s.