De huisartsenpraktijk Amstel en IJ werkt binnen het gezondheidscentrum samen met zorgorganisaties uit de tweede lijn. Omdat deze organisaties ook gevestigd zijn in het gezondheidscentrum is er goed contact tussen de zorgaanbieders en kan u als patiënt op dezelfde plek terecht. Op het gebied van de mentale gezondheid wordt daarom vaak doorverwezen naar: 

  • Psychiatrie praktijk van Eck, een psychiatrie praktijk die er naar streeft om de zorg van de psychiater toegankelijk te maken voor iedereen. Onder andere door zich te vestigen in verschillende huisartsenpraktijken. 
  • Chinski Jeugdpsychologie, Chinski Kinderpsychologie biedt hulp gericht op de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. Het aanbod bestaat uit diagnostiek en behandeling van schoolproblematiek, gedrags- en sociaal-emotionele problemen.
Uiteraard kunt u vanuit de huisarts ook worden doorverwezen naar andere disciplines. Binnen de praktijk zijn veel verschillende instanties in Amsterdam bekend waar u terecht kunt voor uw mentale gezondheid.