Medische handelingen door een doktersassistent(e)

Doktersassistenten zijn het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Ze beantwoorden de telefoon, regelen het spreekuur en ontvangen patiënten. 
Daarnaast mogen doktersassistenten ook kleine handelingen uitvoeren zoals:

ONZE DOKTERSASSISTENTEN

in alphabetische volgorde

Bezettingsschema Assistent

AMSTELKWARTIER BUIKSLOTERHAM WISSELENDE DIENSTEN
NAAM Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Celine Bleiksch Even WISSELENDE DIENSTEN
Oneven
Dean Braaxc Even
Oneven
Sebastian Dörmann Even
Oneven
Alan Mantus Even
Oneven
Naomi Stroo Even WISSELENDE DIENSTEN
Oneven
Fenne Winter Even WISSELENDE DIENSTEN
Oneven
Bloeddruk opmeten:

De doktersassistent(e) meet de bloeddruk van de patiënt door een opblaasbare manchet om de arm te plaatsen en de druk te meten terwijl deze wordt vrijgegeven, dit om de bloeddrukwaarden te bepalen.

Wratjes aanstippen:

Een doktersassistent(e) behandelt wratjes door ze zorgvuldig aan te stippen met een chemische oplossing, zoals vloeibare stikstof, om ze te bevriezen en te verwijderen, vaak met lokale verdoving.


Wondverzorging:

Een doktersassistent(e) verzorgt wonden door het reinigen, desinfecteren en verbinden ervan. Ze kunnen ook hechtingen verwijderen, wondcontroles uitvoeren en patiënten adviseren over het juiste herstelproces, om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen.

Oren uitspuiten:

Een doktersassistent(e) voert de medische handeling ‘oren uitspuiten’ uit door veilig en zorgvuldig water in het oor te spuiten om overtollig oorsmeer te verwijderen, wat kan helpen bij het herstellen van het gehoor en het verlichten van ongemak.

Urine onderzoek:

Een doktersassistent(e) voert urineonderzoek uit door het verzamelen van een urinemonster van de patiënt, het analyseren van de fysieke en chemische eigenschappen ervan en het identificeren van eventuele afwijkingen die kunnen wijzen op mogelijke gezondheidsproblemen.

Uitstrijkjes maken:

Een doktersassistent(e) voert uitstrijkjes uit door voorzichtig een monster van cervicale cellen te nemen met een speciaal instrument, om vroegtijdige detectie van baarmoederhalskanker mogelijk te maken.

Injecties:

Een doktersassistent(e) voert medische handelingen uit, zoals het zetten van injecties. Ze bereiden de benodigde materialen voor, volgen de juiste protocollen, en injecteren medicatie of vaccinaties op een veilige en gecontroleerde manier ter bevordering van de gezondheid van de patiënt.