HET TEAM
Huisartsenpraktijk Amstel en IJ heeft twee locaties waar in totaal negen huisartsen, vier artsen, een huisarts in opleiding, een praktijkmanager, vijf praktijkondersteuners. en zes praktijkassistenten werken.
Samen streven wij ernaar zorg te leveren die persoonsgericht, laagdrempelig, continu en kwalitatief hoogstaand is. De praktijk is geaccrediteerd en het team werkt volgens de laatste standaarden en inzichten binnen de Nederlandse huisartsenzorg (NHG).
DOKTERS ASSISTENTEN
Doktersassistenten zijn het eerste aanspreekpunt voor patienten. Ze beantwoorden de telefoon, doen de triage en kunnen zelfzorgadviezen geven. Zij regelen het spreekuur en ontvangen patiënten.
Daarbij zijn doktersassistenten ook bevoegd om kleine verrichtingen uit te voeren.
Alan
Di; Wo;
Dean
Ma; Di; Do; Vr;
Mardenshia
Sebastian
Ma; Di; Wo; Do;
Jaede
stagiaire
Ma; Di;
HUISARTSEN:
Ons team van huisartsen vormen de kern van de praktijk en zijn verantwoordelijk voor het bieden van medische zorg, diagnose, behandeling en het beheren van de algehele gezondheid van de patiënten. Ze zijn ook betrokken zijn bij preventieve zorg, chronische zorg en doorverwijzingen naar specialisten.
In alfabetische volgorde:
Aanwezig:
Hr. dr. P.J. van Empel
Praktijkhouder
Ma; Di; Do;
Hr. drs. F. Kallenberg
Huisarts
Ma; Di;
Hr. drs. R. Kraan
Huisarts
Do;
Hr. drs. F. Maidman
Huisarts
Wo; Do; Vr.
Hr. drs. R. van Mossenvelde
Huisarts
Wo; Do;
Mw. drs. G. Paes
Huisarts
Wo;
Hr. drs. T. Visser
AIOS
Ma; Di; Do;
Hr. drs. M. Vlietstra
Huisarts
Di;
Een arts in opleiding tot specialist (AIOS) is een afgestudeerd arts die de drie jarige specialisatie tot huisarts volgt aan het Amsterdam UMC. De AIOS doet net zoals de ANIOS zelfstandig spreekuur onder supervisie van de huisarts(opleider). In het kader van de opleiding tot huisarts kunnen gesprekken op video worden opgenomen. Dit uitsluitend met goedkeuring van de patient en ter nabespreking binnen het kader van de opleiding. De privacy van de patiënt blijft hierbij ten allen tijde gewaarborgd.
BASISARTS (ANIOS)
Een basisarts heeft een voltooide opleiding in de geneeskunde, zonder specialisatie. Ze mogen algemene medische taken uitvoeren, zoals het stellen van diagnoses, voorschrijven van behandelingen en uitvoeren van eenvoudige medische procedures.
Basisartsen werken vaak onder supervisie van gespecialiseerde artsen in ziekenhuizen, huisartsenpraktijken of andere medische instellingen. Na het behalen van hun diploma kunnen ze ervoor kiezen om door te gaan met een specialisatie in een specifiek medisch gebied door middel van vervolgopleidingen.
alphabetische volgorde
Aanwezig
Hr. drs. Y. Da Costa
Arts, POH-S; POH-AF
Ma; Di; Do; Vr;
Mw. drs. T. Kooiman
Arts, ANIOS
Ma; Di; Wo;
Mw. drs. I. Vroom
Arts, ANIOS
Wo; Vr.
PRAKTIJKMANAGER
De praktijkmanager in een huisartsenpraktijk is verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele gang van zaken. Hun taken omvatten personeelsbeheer, planning, financiën, en het optimaliseren van werkprocessen. Ze zorgen ervoor dat de praktijk efficiënt functioneert door zaken zoals inkoop, patiëntregistratie en kwaliteitsbewaking te organiseren. Daarnaast vormen ze de schakel tussen het medische team, ondersteunend personeel en externe partijen zoals verzekeraars. De praktijkmanager zorgt er ook voor dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en draagt bij aan een prettige werkomgeving voor het team en een goede patiëntervaring.
Mocht u onverhoopt een klacht hebben over de gang van zaken binnen de praktijk dan kunt u terecht bij de praktijkmanager.
Eegje Vroege
Praktijk Manager
Ma; Wo; Do;
Gijs Bert van Empel
Manager Gezondheidscentra
Ma; Di; Wo; Do; Vr;
PRAKTIJKONDERSTEUNERS (POH)
POH-AF (atriumfibrilleren)
De Praktijkondersteuner Huisarts (POH) met aandachtsgebied atriumfibrilleren (AF) ondersteunt huisartsen bij de zorg voor patiënten met atriumfibrilleren, een hartritmestoornis. De POH AF voert controles uit, monitort de gezondheid van de patiënt, begeleidt hen bij medicatiegebruik en leefstijlveranderingen, en geeft voorlichting over de aandoening. Daarnaast overlegt de POH regelmatig met de huisarts en andere zorgverleners om een optimale behandeling te waarborgen. Hun rol helpt de huisarts ontlasten en zorgt voor continuïteit en gespecialiseerde zorg voor patiënten met AF.
Yoël Da Costa
POH-AF
Do;
POH-GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg)
De Praktijkondersteuner Huisartsenzorg Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) speelt een essentiële rol in de eerstelijnszorg. Deze professional ondersteunt de huisarts bij de behandeling en begeleiding van patiënten met lichte tot matige psychische problemen. De POH-GGZ voert intakegesprekken, biedt kortdurende behandelingen, en verwijst indien nodig door naar specialistische zorg. Door laagdrempelige toegang tot geestelijke gezondheidszorg te bieden, draagt de POH-GGZ bij aan een effectieve en efficiënte aanpak van psychische klachten binnen de huisartsenpraktijk.
Karin Eduwaard
POH-GGZ
Di; Do; Vr;
Jasmin Wallner
POH-GGZ
Di; Wo; Do;
De prakijkondersteuner GGZ gaat samen met u kijken naar de beste aanpak van uw klachten.
POH-S (Huisartsenzorg)
De Praktijkondersteuner Huisartsenzorg Somatiek (POH-S) ondersteunt de huisarts bij de zorg voor patiënten met chronische aandoeningen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. De POH-S voert gestructureerde controles uit, biedt voorlichting en begeleiding, en stimuleert zelfmanagement. Door intensieve samenwerking met de huisarts draagt de POH-S bij aan een geïntegreerde en kwalitatieve eerstelijnszorg.
Nasir Aksir
POH-S
Wo; Do; Vr:
POH-O (ouderenzorg)
De Praktijkondersteuner Huisartsenzorg Ouderen (POH-O) richt zich op de zorg voor ouderen in de huisartsenpraktijk. De POH-O voert screenings uit, beoordeelt de kwetsbaarheid van ouderen, en coördineert indien nodig zorgverlening. Daarnaast geeft de POH-O voorlichting over gezond ouder worden, bevordert zelfstandigheid en stemt de zorg af met andere hulpverleners. Deze specialistische ondersteuning draagt bij aan een holistische benadering van de gezondheidszorg voor ouderen in de eerstelijnspraktijk.
Yoël Da Costa
POH-O
Do;