Chirurgische verrichtingen
Reizigersvaccinatie
SOA test en PrEP
Staafje en spiraaltje bij de vrouw
Chirurgische verrichtingen
Wij hebben veel ervaring met het doen van chirurgische verrichtingen en kunnen deze in de praktijk uitvoeren. U krijgt eerst een intakegesprek van 10 minuten, waarin de huisarts bekijkt om wat voor afwijking het gaat. Hij beoordeelt dan of de verrichting mogelijk is en hoeveel tijd deze in beslag zal nemen. Daarna wordt er een afspraak voor de verrichting zelf gepland. Deze worden in de huisartsenpraktijk uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en nemen meestal niet meer dan 30 minuten in beslag.
Verrichtingen die worden gedaan door de huisartsen :
– Behandeling van een ingegroeide teennagel
– Verwijderen van moedervlekken
– Verwijderen van talgkliercystes en vetbulten
– Verwijderen/bevriezen van wratten
– Verwijderen/bevriezen van fibromen en andere huiduitstulpingen
– Inknippen van een te kort tongriempje
– Ontstekingsremmende injecties – Ontstekingsremmende injecties kunnen snel en effectief werken bij bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking in de heup of de schouder, maar ook bij slijtage klachten van sommige gewrichten.
Reizigersvaccinatie
Indien je afreist naar gebieden waar infectieziekten voorkomen die men in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt loop je een reëel gezondheidsrisico. Vaak is de medische hulp ook minder toegankelijk dan wij hier gewend zijn. Voor veel gebieden buiten Europa geldt dan ook een advies voor vaccinatie. Deze adviezen en vaccinaties geven wij in de praktijk. Voor meer informatie over de benodigde vaccinaties kun je ook terecht op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
LET OP: In de meeste gevallen worden deze vaccinaties niet vergoed. De kosten voor de vaccinaties kun je berekenen op de website Medicijnkosten.nl.
SOA test en PrEP
Wil je weten of je risico hebt gelopen op een soa en een soa test moet laten doen? Neem dan contact op met een van de huisartsen online via de app of via het telefonisch spreekuur. Bij ons kun je terecht voor alle SOA onderzoeken en eventuele behandelingen. Maak na overleg met de arts een afspraak bij de assistent voor afname van materiaal zoals bloed, urine of swaps. De uitslagen zijn meestal binnen twee werkdagen bekend. Onze praktijk beschikt over een abonnement op partnerwaarschuwing waarmee je anoniem en veilig je eventuele bedpartners kunt waarschuwen. Zie voor meer informatie: www.thuisarts.nl/soa en partnerwaarschuwing.nl
Onze huisartsen verzorgen ook de begeleiding en controles die gepaard gaan met het gebruik van PrEP. PrEP is een pil waarmee je kunt voorkomen dat je HIV oploopt. PrEP is veilig én effectief. Sinds 2016 is PrEP beschikbaar in Nederland. PrEP wordt niet vergoed door de zorgverzekering. PrEP kun je alleen kopen op recept. Wil je meer informatie over PrEP? Kijk dan op www.prepnu.nl. Wil je PrEP gaan gebruiken? Maak dan een afspraak met een van de huisartsen.
Staafje en spiraaltje bij de vrouw
Het implantatiestaafje is een voorbehoedsmiddel dat drie jaar kan blijven zitten. Het is 4cm lang en 2mm dik en wordt onder de huid van de bovenarm ingebracht, waar het een hormoon afgeeft en zo een zwangerschap voorkomt. Het spiraaltje is een voorbehoedsmiddel dat 5 jaar kan blijven zitten. Het spiraaltje is een ankertje dat in de baarmoeder wordt ingebracht. Je kunt kiezen uit een spiraal met koper of een spiraal met hormonen. Beide voorbehoedsmiddelen kunnen in de praktijk worden ingebracht. Zie voor meer informatie ook: www.thuisarts.nl/implantatiestaafje & www.thuisarts.nl/spiraaltje
Vorige
Volgende
Chronische zorg
e-Health
Stoppen met roken
Chronische zorg
Wij hebben een zorgprogramma voor mensen met Astma of COPD. Binnen het zorgprogramma zal de huisarts jaarlijks nagaan hoe het met uw ziekte, uw klachten en beperkingen in het dagelijks leven gaat. Ook zullen zij uw medicatiegebruik bespreken en zo nodig een longfunctiemeting uitvoeren. Verder besteden zij aandacht aan uw leefstijl, zoals uw bewegen, roken en voeding. Zij kunnen u verwijzen naar speciale begeleidingsprogramma’s op het gebied van leven met COPD. Deze programma’s zijn gericht op het verbeteren van de conditie en richten zich op ademhalings- en hoesttechnieken. Begeleiding bij het stoppen met roken is ook een onderdeel van de ketenzorg COPD.
e-Health
Wij gebruiken in de praktijk meerdere vormen van e-health.
- Beeldbellen
- Meerdaagse hartfilmpjes (Holter) in de thuissituatie
- Thuismetingen voor bloeddruk en glucose
- Programma’s bij psychische klachten
Stoppen met roken
Stoppen met roken is moeilijk. Daarom is het belangrijk dat je dit goed voorbereidt. Kies een gunstig tijdstip, wanneer je niet te veel aan uw hoofd heeft en er voldoende afleiding is. Lukt het je niet om te stoppen met roken? Of wil je graag begeleiding bij het stoppen met roken? Maak dan een afspraak op ons spreekuur. Samen kunnen wij je bij het stoppen ondersteunen, eventueel met behulp van medicatie of nicotinevervangers.