Wij streven er naar als huisartsenpraktijk een zo breed en vooral compleet mogelijk zorgaanbod te bieden aan de patiënt, daarom hebben wij er op de praktijk ruimte voor ingericht om deze handelingen door de arts of assistent te kunnen laten uitvoeren. 

Bloedprikken

Bloed onderzoek en Soa onderzoek in Amsterdam Oost

Op de huisartsenpraktijk wordt bloed geprikt. Deze handeling wordt gedaan door de assistenten. Dit is voor de praktijk en het gezondheidscentrum een belangrijke factor. Het zorgt er voor dat de patiënt direct (altijd dezelfde dag) onderzocht kan worden, zonder dat hier een andere instantie of verwijzing voor nodig is. Het bloed gaat altijd nog dezelfde dag naar het laboratorium voor het onderzoek. Voor uitslag van bloedonderzoek kunt u de huisarts bellen op het telefonisch spreekuur, dagelijks tussen 13:00 &13:30 

Electrodiagram (ECG)

Er is de mogelijkheid om op de praktijk een ECG, ook wel hartfilmpje te laten maken. Dit gebeurd als de huisarts hier de medische noodzaak van inziet. De ecg wordt direct op de praktijk gemaakt door de assistent en daarna beoordeeld door de huisarts en wanneer nodig direct overlegd met de cardioloog. 

Naast de ecg en het bloedprikken zijn er ook andere medische onderzoeken die worden verricht in de huisartsenpraktijk, waardoor u direct met de uitslag terug kunt naar de huisarts. Zo kan op de praktijk onder andere direct urine worden onderzocht op een blaasontsteking, kunnen de ontstekingswaarden worden onderzocht aan de hand van een CRP meting en doen wij snel SOA onderzoek via het lab.