Het team van Amstel en IJ huisartsen staat voor je klaar! Ons team bestaat uit: huisartsen, doktersassistenten, een POH GGZ, POH Somatiek, en een praktijkmanager. Zowel de artsen als de assistenten werken afwisselend op locatie Amstelkwartier en Buiksloterham. 

Pieter Jan van Empel
Huisarts

Ik ben Pieter Jan van Empel, de oprichter van de huisartsenpraktijk. Ik ben geboren en getogen in Vlissingen. Ik studeerde en promoveerde aan de Vrije Universiteit en het VU-medisch centrum in Amsterdam. Na mijn afstuderen in 2007 was ik eerst werkzaam als arts-assistent chirurgie in het UMC Amsterdam locatie VUmc. Vervolgens werkte ik een jaar als arts-assistent psychiatrie bij een FACT-team van GGZ-inGeest. In 2016 opende ik de deuren van de huisartsenpraktijk in Amsterdam Noord.

Robbert Lalisang
Arts

Ik ben Robbert Lalisang, sinds februari 2023 werkzaam op beide locaties als arts.
Mijn geneeskunde opleiding heb ik afgerond in Maastricht, waar ik vandaan kom. Na mijn studie heb ik zowel binnen als buiten de directe patiëntenzorg gewerkt en uiteindelijk ben ik vanwege werk en sociale redenen in Amsterdam terechtgekomen.
Naast het helpen van mensen met hun gezondheid, ben ik gepassioneerd over (technologische) innovatie binnen de zorg. Het vak van huisarts spreekt mij aan vanwege de grote variatie in mensen, de problematiek en de vrijheid om het vak op mijn eigen manier vorm te geven. Het geeft me dan ook veel plezier om dit werk te doen.
Wellicht treffen we elkaar binnenkort in de spreekkamer!

Julie Jansen
Arts

Ik ben Julie Jansen, geboren en getogen Amsterdammer en heb mijn geneeskunde studie gevolgd aan de UvA. Ik werk sinds november 2022 met veel plezier als basisarts in de praktijk. Daarvoor heb ik als arts-assistent in het ziekenhuis gewerkt, onder andere bij de interne geneeskunde en spoed. Wat ik leuk vind aan het vak is het persoonlijke contact met veel verschillende soorten mensen en de afwisseling tussen grote en kleine problemen. 

Kim Blommestein
Arts

Ik ben Kim Blommestein en ik werk sinds juli 2023 als arts op beide locaties van de praktijk. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de UvA en daarna heb ik in de psychiatrie gewerkt. Omdat ik lichamelijke klachten mistte in de psychiatrie, leek het me leuk om het huisartsenvak verder te onderzoeken. In de huisartsenpraktijk zie je zowel veel mentale als lichamelijke klachten, een leuke afwisseling. Daarnaast vind ik het leuk om veel verschillende soorten mensen te spreken. Naast de gewone spreekuren verzorg ik in de praktijk ook de ouderenzorg.

Jip Gommers
Huisarts in opleiding

Ik ben Jip Gommers, geboren en getogen in Nijmegen. In 2018 heb ik mijn opleiding geneeskunde afgerond aan de Universiteit Maastricht. Nadien heb ik nog een tweede masteropleiding gevolgd in Global Health. Na mijn geneeskunde opleiding heb ik als arts-assistent gewerkt op verschillende afdelingen, waaronder de spoedeisende hulp, interne geneeskunde en in het verpleeghuis op de  psychogeriatrie. Vorig jaar heb ik besloten om te starten met de huisartsenopleiding. De brede ervaring in zowel het ziekenhuis als de eerste lijn biedt een goede basis voor mijn toekomstige werk als huisarts. Het leuke aan het huisartsenvak vind ik het laagdrempelige en persoonlijke contact met de patiënten.

Joshua
Praktijk Ondersteuner Huisarts 

Ik ben Joshua Osariere en ik heb mijn studie HBO-verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Ik ben opgegroeid in Groningen en later in Utrecht en ik ben van Nigeriaanse afkomst. Als verpleegkundige heb ik ervaring opgedaan in de verpleeghuis-, ziekenhuis- en psychiatrische zorg. Tijdens mijn studie heb ik ook als doktersassistent gewerkt.

Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar cultuursensitieve zorgverlening in de huisartsenpraktijk. Ik wilde ontdekken hoe we passende chronische zorg kunnen bieden aan patiënten met een niet-westerse achtergrond. Voordat ik hier kwam werken, was ik Praktijkverpleegkundige in de Asielzoekerszorg. Ik breng mijn opgedane kennis en vaardigheden nu in de praktijk tijdens het spreekuur voor patiënten met Diabetes Mellitus type 2, COPD en Astma, Hart- en vaatziekten en ouderen.

Alan
Doktersassistent 

Ik kom oorspronkelijk uit Australië en ben op 23 jarige leeftijd tijdens een reis blijven hangen in Nederland. Hier ben ik sinds 2008 gediplomeerd doktersassistent, ik heb dit werk met veel plezier bij twee andere praktijken gedaan en sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij Gezondheidscentrum Buiksloterham en Amstelkwartier. Wat ik leuk vind aan het werk als doktersassistent is om samen met de artsen en de andere collega’s er voor te zorgen dat de patiënten de goede zorg krijgen. 

vacature
Doktersassistent 

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en empathische doktersassistent om ons team te versterken.
Als doktersassistent speel je een essentiële rol in het ondersteunen van onze artsen en het bieden van hoogwaardige zorg aan onze patiënten.

Bel onze praktijk voor inlichtingen:
020 308 1234
Mw. Julia Jonckers

Doktersassistent Sebastian Dörmann bij Amstel en IJ

Sebastian
Doktersassistent

Ik ben Sebastian Doermann in 2008 ben ik vanuit Duitsland naar Nederland gekomen sindsdien woon ik samen met mijn vriend in Amsterdam. Sinds 2018 ben ik werkzaam als huisarts assistent bij Dr. Pieter Jan van Empel. Hiervoor zit ik in de laatste fase van mijn opleiding. Daarnaast werk ik als zzp’er als decormaker voor stop motion animatie. Ik ben behulpzaam, vriendelijk en ik heb altijd een luisterend oor voor mijn patiënten en collega’s.

Het artsen & assistenten team van Amstel en IJ Huisartsen wordt compleet gemaakt door: 

Gemma Paes – Huisarts

Viviënne Lamberti – Huisarts

Frank Schouten – Huisarts

Floor Bakker – Huisarts

Mara Burgers – Huisarts

Ruud Simons – Huisarts

Sander Huttenhuis – Huisarts

Karin Eduwaard – POH GGZ 

Idelette  Boersma   – POH GGZ 

Dean – Doktersassistent 

Naomi –   Doktersassistent 

Famke –   Doktersassistent  

Mardenshia –   Doktersassistent